هفت رنگ دشتی(خبری فرهنگی اجتماعی)

معرفی آداب و رسوم شهرستان دشتی استان بوشهر

هفت رنگ دشتی(خبری فرهنگی اجتماعی)

معرفی آداب و رسوم شهرستان دشتی استان بوشهر

غذای محلی-گمنه گَندِرویی

شنبه, ۱۶ آبان ۱۳۹۴، ۰۸:۲۶ ق.ظ


ابتدا گمنه را به این روش می پزیم:

ابتدا گمنه(گمنه را گندم آسیاب شده ای که آرد آن گرفته باشد گویند) بو می دهیم. سپس در یک قابلمه ای دیگر پیازی سرخ می کنیم بلافاصله در آن 2برابر گمنه ای که بو داده ایم آب می ریزیم بعد از اینکه آب جوش آمد مقدار گمنه ای که قبلا بو داده بودیم درون آب جوش می ریزیم.زیر شعله ی آن را کم می کنیم،تا اینکه گمنه ی ریخته شده در آب بپزد.

در مرحله ی بعد:

گیاه گَندِرو(جیکا) که قبلا شسته بوده ایم،خرد می کنیم به صورت خام به آن ادویه،زردچوبه،دارچین ومغزلیمو ومقدار کمی نمک اضافه کرده ومخلوط می کنیم.حالا گیاه گندرو(جیکا)خام که با مواد لازم مخلوط کردیم به صورت ته چین بین گمنه ها قرار می دهیم،یک بار دیگر به مدت10دقیقه بایستی شعله به صورت ملایم روشن نماییم تا موادی که بین گمنه ها قرار دادیم دم بیاید.

قبل از خوردن برای پرچرب شدن گمنه ها وطعم بهتر می توانید مقداری روغن محلی گرم کرده و روی گمنه ها بریزید وبه همراه ترشی نوش جان نمایید.

مواد لازم: پیاز 1عدد،گمنه به میزان لازم،آب دو برابر میزان گمنه ی مورد استفاده،ادویه،زردچوبه،دارچین،نمک ومغز لیمو به مقدار لازم،گیاه گندرو(جیکا)200گرم

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۸/۱۶
امید حکیمیان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی